Onze wijnkaart is met passie samengesteld in samenwerking met Wijnkoperij van Lieverlee. Samen met Jaap zijn we op zoek gegaan naar unieke, smaakvolle wijnen. Landen als Spanje en Italië, maar ook landen uit de nieuwe wereld zijn vertegenwoordigd op onze kaart. Zo hebben we voor iedere gelegenheid en bij ieder gerecht wel een passende wijn. En daarbij adviseren we je natuurlijk maar al te graag.

WITTE WIJNEN

WITTE WIJNEN

ELEVADO SELECTED WHITE

Argentinië – Mendoza | Sauvignon Blanc, Chardonnay
Verfrissende, soepele en verteerbare witte wijn met veel fris wit fruit. Deze wijn wordt gemaakt door Bodegas Salentein.

PORTA DACALADE BRANCO

Portugal – Alentejo | Antão Vaz, Verdelho
Verrassende wijnen gemaakt van authentieke druivenrassen. Dat is nou zo leuk aan Portugal! Zacht tropisch fruit, met een mineralige frisheid waardoor deze wijn laag is in zuren.

ABADAL PICAPOLL

Spanje – Pla de Bages | Picapoll
Een leuk klein druifje die zijn oorsprong vindt in Pla de Bages (Catalunya). Heel verleidelijk met een fris karakter. Veel fruitige aroma’s van ananas, grapefruit en abrikoos. De wijn geurt aantrekkelijk naar bloesem, jasmijn en verse kruiden als venkel, munt en lavendel.

JÉREMIE HUCHET CHAPEAU MELON

Frankrijk – Vin de France | Melon de Bourgogne, Sauvignon Blanc
Voor de Sauvignon Blanc liefhebbers een leuke blend uit de Loire regio. Sauvignon Blanc krijgt hier gezelschap van Melon de Bourgogne
(Muscadet). Een druif die groeit dichtbij de Atlantishce Oceaan. Expressief, floraal, exotisch, maar ook een duidelijke hint van citroen. Verfrissend!

VIU MANENT RESERVA CHARDONNAY

Chili – Colchagua Valley | Chardonnay
Een keurige Chardonnay. Doordat hij uit Chili komt ruik en proef je meer tropisch fruit. De wijn is zacht en vriendelijk.

GUSTAV LORENTZ PINOT GRIS RÉSERVE

Frankrijk – Elzas | Pinot Gris
In de Elzas is Pinot Gris (Pinot Grigio) groot geworden, maar inmiddels staat dit in heel Veneto aangeplant. Daarom een ode aan de Pinot Gris, zodat we nooit zullen vergeten hoe Pinot Gris geurt en smaakt. Herkenbare aroma’s als kruiden, abrikozen en andere witte vruchten kom je in deze droge stijl tegen. De smaak is zoals het hoort: zachte ronde aanzet, exotisch fruit, daarna het frisse karakter en heel veel lengte.

FUEDO ARANCIO ‘DALILA’

Italië – Sicilië | Grillo, Viognier
Voor wie houdt van rijke en romige wijn: dit is de jouwe. De Viognier rijpt hier 8 maanden op 3e jaars eiken vaten. Dat resulteert in de geur van intens tropisch fruit (guave en mango), jasmijnbloemen, perzik, abrikoos, citrus en verse acaciahoning. De wijn is rijk, romig en elegant. Je proeft subtiel hout en iets vanille.

VON DER LEYEN ‘NAHE’

Duitsland – Nahe | Rivaner, Müller-Thurgau, Riesling
Lichtzoet en bloemig met aroma’s van verse muskaatdruiven en exotisch fruit.