Onze wijnkaart

Bij een lekkere maaltijd hoort een goed glas wijn. Vinden wij tenminste. En Jaap van Wijnkoperij van Lieverlee ook. Daarom gingen we met hem rond de tafel om een moderne wijnkaart samen te stellen. Met maar liefst 20 open wijnen. Zo kun je ongeveer al onze wijnen per glas bestellen.

Naast de open wijnen hebben we nog een aantal heel bijzondere flessen, recht uit de wijnkelder van Wijnkoperij van Lieverlee. Scroll naar beneden om de wijnkaart te bekijken. 

Menukaart
WIT
  • WIT
  • ROOD
  • ROSÉ
  • UIT DE KELDER

Gustav Lorents Pinot Gris Réserve

Pinot Gris • Frankrijk - Elzas

In de Elzas is Pinot Gris (Pinot Grigio) groot geworden, maar inmiddels staat dit in heel Veneto aangeplant. Daarom een ode aan de Pinot Gris, zodat we nooit zullen vergeten hoe Pinot Gris geurt en smaakt. Herkenbare aroma's als kruiden, abrikozen en andere witte vruchten kom je in deze droge stijl tegen. De smaak is zoals het hoort: een zachte ronde aanzet, exotisch fruit, daarna het frisse karakter en heel veel lengte.

Elevado Selected White

Sauvignon Blanc, Chardonnay • Argentinië - Mendoza

Verfrissende, soepele en verteerbare wijn met veel fris wit fruit. Deze wijn wordt gemaakt door Bodegas Salentein.

Jéremie Huchet Chapeau Melon

Melon de Bourgogne, Sauvignon Blanc • Frankrijk - Vin de France

Voor de Sauvignon Blanc liefhebbers een leuke blend uit de Loire. Sauvignon Blanc krijgt hier gezelschap van Melon de Bourgogne (Muscadet). Een druif die groeit dichtbij de Atlantische Oceaan. Expressief, floraal, exotisch, maar ook een duidelijke hint van citroen. Verfrissend!

Duque de Viseu Branco

Portugal, Encruzado, Malvasia Fina, Bical, Verdelho

Het leuke aan wijnen uit Portugal is dat ze voor ons zo bekende druivenrassen verbouwen. Portugal heeft meer dan 240 autochtone druivenrassen. De wijn ruikt heerlijk naar rijp geel fruit, citrus en amandel. Wat je ruikt is wat je proeft. Een klein deel van deze wijn rijpt op houten vaten. Dat geeft de wijn net iets meer body.

Poujol Lacoste Viognier

Viognier • Frankrijk -Cevennes

Viognier is in tegenstelling tot Chardonnay een aromatische druif. Voeg daar nog 4 maanden houtrijping op nieuw eik aan toe en je hebt deze dikke Viognier. Exotisch fruit, vanille, peer, bloemen. Mondvullend, rond en zacht.

Von der Leyen ‘Nahe’

Rivaner, Müller-Thurgau, Riesling • Duitsland - Nahe

Lichtzoet en bloemig met aroma's van muskaatdruiven en exotisch fruit.

Viu Manent Chardonnay

Chardonnay • Chili - Colchagua Valley

Een keurige Chardonnay. Doordat hij uit Chili komt ruik en proef je meer tropisch fruit. De wijn is zacht en vriendelijk.