Het is weer de eerste donderdag van de maand en dat betekent dat het weer wijndonderdag is; hét advies over welke wijn je deze week moet proeven en een korte omschrijving zodat je jezelf na het lezen van deze blog toch echt wel wijnkenner kunt noemen. En daarom vragen we Jaap van Wijnkoperij van Lieverlee om ons wat te vertellen over een wijn op onze wijnkaart. Deze week in de schijnwerpers: MiP Classic Blanc, een heerlijke witte wijn die perfect past bij onze ‘Pasta di Manzo’ met zeewolffilet, Italiaanse groenten en romige tomatensaus.

Côtes de Provence ligt in het zuidoosten van Frankrijk, waar een subtropisch klimaat heerst met warme zomers en tamelijk milde winters. Het wijndomein van Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn vrouw Virginie Philip. In 2007 maakte zij hun eerste wijn, de inmiddels beroemde MiP rosé, waarmee ze al veel onderscheidingen hebben ontvangen en competities gewonnen. De wijngaarden van Domaine Diables zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provincaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein is gevormd uit klei, leem en zand; een ideale samenstelling voor de productie van smaakvolle roséwijnen.

De wijn is gemaakt van Syrah, Grenache en Cinsault. Grenache groeit het beste in het warme, droge zomerklimaat, terwijl Syrah beter groeit in de wat koelere wijnvelden. Cinsault wordt gebruikt in de productie om de wijn rood fruit mee te geven.