SCAIA CORVINA

Italië – Veneto | Corvina Corvina Veronese is een blauwe druivensoort, die voorkomt in het noordoosten van Italië en die je vaak terugvindt in Valpolicella wijnen. Robijnrode wijn met florale aroma’s van rode rozen en violet, naast rode en zwarte bessen, pruimen, bramen en framboos. De smaak is romig met een sappige frisheid en zachte […]

Read more

SALENTEIN BARREL SELECTION MALBEC

Argentinië – Mendoza | Malbec Malbec is ooit vanuit Frankrijk overgewaard naar Argentinië en brengt daar grootse wijnen voort. Deze wijnen met Nederlandse roots (een project van Mijndert Pon) is er een met aroma’s van rijp donker fruit, kruiden en hout. Fluweelzacht.

Read more

CHIBET MERLOT

Frankrijk – Pays d’Oc | Merlot Merlot wordt vaak onderschat. Het is een van de belangrijkste druiven in de hele wereld. Op de rechteroever in de Bordeaux brengt deze druif hoogwaardige bewaarwijnen voort. Deze Chibet Merlot is een mooi voorbeeld van een typisch smakelijke Merlot. Sappig, bramen en kersen.

Read more

BODEGAS DE MAYO GLORIA MONASTRELL

Spanje – Alicante | Monastrell In Alicante kan het heel warm zijn. Dan heb je dus een druif nodig die deze hitte kan verdragen. Monastrell houdt van de hitte, alleen dan is hij op zijn best. Vol en goed gestructureerd met bramen, frambozen, aalbes en rabarber. In de afdronk lichte roostertonen.

Read more

ROCCA DON ERNESTO NEGROAMARO

Italië – Salento | Negroamaro Zodra je aan deze wijn ruikt, neemt hij je mee naar Zuid-Italië. De wijn is gemaakt van een typisch Zuid-Italiaans druifje. Vaak kom je hem tegen in een blend, maar in deze pure vorm mag hij er zeker zijn. Heerlijke zwoele specerijen, rijp fruit en fluweelzacht.

Read more

RAMON ROQUETA TEMPRANILLO

Spanje – Catalunya | Tempranillo De tempranillo is het meest bekend van de wijnen uit de Rioja streek, maar ook in Catalunya groeit deze druif en komen er prima wijnen van. Deze wijn heeft een korte houtrijping op grote voeders gehad. Dat geeft hem een hint van eik. Verder lekker rood en zwart fruit, een […]

Read more